vodácký areál Praha

Kvalitní vystoupení vodních slalomářů USK Praha ve Slovinsku podtrhl kajakář Vít Přindiš vítězstvím!

Malá skupinka vodních slalomářů z oddílu USK Praha, pod vedením Miloslava Říhy, vyrazila na úvodní závod mezinárodní sezóny do Slovinského Solkanu. Závod ICF WRR přilákal na start zvučná jména v čele s olympijským vítězem Alexandrem Grimem, mistry světa Peterem Kauzerem a Vavřincem Hradilkem. Nechyběla ani mistryně světa Jasmina Schornberk a další kvalitní závodníci, především z řad domácích závodníků Savšek, Bercic, Bozic – Taljat a kajakářky Kragelj a Terčejl.

V kategorii singlkanoistů nás reprezentovali Jakub Pexa a Vojtěch Malý. Bohužel  se ani jeden z nich nedostal do desetičlenného finále a jejich závod skončil již v semifinále. Na stupně vítězů se vměstnali tři domácí závodníci v čele s Anze Bercicem, který se nakonec radoval z vítězství.

Mezi kajakářkami byla největší adeptkou na zisk dobrého umístění Veronika Vojtová, kterou doplňovali juniorky Eva Říhová a Kateřina Dušková. Vojtová bez problémů postoupila do finále, kde slušnou jízdou obsadila 5. místo. Německé kajakářky prokázaly vysokou kvalitu a po výpadku domácích nadějí Kragelj a Terčejl obsadili první čtyři příčky.

V kategorii deblkanoistů jsme měli pouze jediné zástupce a to Jana Rašku s Jakubem Pexou. Ti v dosti omezeném startovním poli obsadili konečné 8. Místo. Z vítězství se těšila nově složená posádka pro tuto sezónu Bettge – Schroeder.

V kategorii singlkanoistek se znovu představila Eva Řihová. Ve své silnější kategorii po celý víkend předváděla kvalitní výkony. Bohužel si ve finále vybrala slabší chvilku a díky čtyřem minutým brankám obsadila konečné sedmé místo.

V nejnabitější kategorii kajakářů se kromě Vavřince Hradilka představili Vít Přindiš, Onndřej Tunka a junioři Josef Žížala a Vilém Kořínek. Postup do finále se povedl hned dvou našim reprezentantům. Z prvního místa postupoval Vavřinec Hradilek a třetí po semifinále byl Vít Přindiš. Ve finále se nejvíce dařilo Vítu Přindišovi, který nejrychlejším časem dne závod vyhrál. Vavřinec Hradilek se bohužel dopustil několika chyb během závodní jízdy a obsadil konečné 8. místo.

"Před závodem jsme měli dostatek prostoru a vhodné podmínky pro trénink a poznání místní tratě. Pro juniory šlo především o sbírání důležitých zkušeností, pro seniorské reprezentanty o první možnost porovnání aktuální výkonosti. Celá akce se povedla na výrobnou a pomyslnou třešničkou na dortu bylo vítězství Vítka silné konkurenci", hodnotí trenér USK Praha Milan Říha.

Závodníci USK Praha vyhlížejí další mezinárodní závody, které se konají za dva týdny v německém Lipsku na místní umělé slalomové dráze.

Kompletní výsledky naleznete zde: www.timing-mojstrana.com