vodácký areál Praha

Závodníci USK Praha v Troji vítězili!

Zrekonstruovaná slalomová dráha v Pražské Troji hostila první dva závody Českého poháru ve vodním slalomu, které byly zaroveň nominací do reprezentace pro rok 2014. Závodníci USK Praha brali pět vítezství a výrazně si tak řekli o reprezentační místa. 

Troja-134

Mezi singlkanosti se v sobotu na nejvyšší stupeň prosadil Jan Mašek, který v neděli skončil na čtvrté pozici. Za ním umístili na druhém a třetím místě Stanislav Ježek a Vítězslav Gebas, kteří stejné pozice obhájíli i v nedělním závodě. 

Dvojice Koplík-Vrzáň zajela svkělé závody a po druhém a třetím místě si výrazně řekla o repretentační dres. V sobotu se na třetí místo probojovala nově složená posádka Hradilek-Vlček, kteří v neděli dojeli čtvrtí.

Mezi kajakářkami zvítězila v sobotu Veronika Vojtová, v neděli si připsala čtvrté míst. Kateřina Kudějová předvedla stabilní výkony, které ovlivnily trestné doteky, které stačili na druhé a třetí místo.

Mezi kajakáři již dva zástupce v reprezentaci, díky skvělým výsledkům z loňského roku máme. Jsou to Vavřinec Hradilek a Jiří Prskavec. O jedno volné místo bojuje skupina závodníků a mezi nimi i vítěž sobotního závodu Vít Přindiš a Ondřej Tunka, který dojel pro čtvrté a páté místo. Vavřinec Hradílek nedal v neděli nikomu šanci a s přehledem zvítězil.

V kategorii singlkanoistek nám udělala radost vítězstvím a druhým místem mistryně světa z roku 2011 Kateřina Hošková.

Nominační boje pokračují příští týden na umělé slalomové dráze na Trnáce. Do celkové součtu se závodníkům počítají tři nejlpší výsledky ze čtyř nominačních závodů.

Výsledky: 

1. ČP http://www.results.cz/pdf/14041S.pdf

2. ČP http://www.results.cz/pdf/14042S.pdf

Fotky: https://plus.google.com/photos/108149515108477569241?banner=pwa

Průběžný stav nominace po dvou závodech