vodácký areál Praha

Cestu na světový pohár do pražské Troje si našlo 3500 diváků!

Okolo 3500 fanoušků si našlo cestu na třetí závod světového poháru ve vodním slalomu, který pořádal v pražské Troji oddíl USK Praha vodní slalom. Odměnou jim byly výkony domácích závodníků, kteří získali tři stříbrné individuální medaile. V nejnabitější kategorii kajakářů si pro druhé místo dojel Jíří Prskavec, stejné místo obsadila singlkanoistka Kateřina Hošková a kajakářka Kateřina Kudějová.

IMG 9776

Již první finálový den zaznamenal český tým čtyři finálové účasti a o všechyn se postarali závodníci USK Praha vodní slalom. V kategorii C1 muži nás ve finále reprezentoval Vítězslav Gebas, který nakonec obsadil páté místo. O medailové umístění ho připravili dva doteky branek.

V nejmladší kategorii C1 ženy nás reprezentovala mistryně světa z roku 2011 Kateřina Hošková. Po skvělé jízdě nestačila Kateřina pouze na bezchybně jedoucí australanku Rosalyn Lawrence a připsala si další druhé místo po stříbrné medaily ze světového poháru ve slovinském Tacenu.

V nejnabitější kategorii kajakářů se do finále dostalo duo, od kterého se to nejvíce čekalo, dvojnásobný mistr Evropy Jiří Prskavec a vicemistr Evropy Vít Přindiš. Prskavec si připasel trestný dotek již na druhé brance, ale zbytek tratě sjel bezchybně a dojel si tak pro druhé místo za bronzovým medailistou z Olympijských her v Londýně Hannesem Aignerem. Vít Přindiš si ve finále připsal padesát trestných vteřin a obsadil konečné osmé místo.

Nedělní program patřil kajakářkám a deblkanoistům. Z domácího pořadatelského oddílu se do finále propracovala pouze Kateřina Kudějová. Naše jediná naděje však přetavila finálovou jízdu ve střibrnou medaili. Zvítězila mistryně Evropy Ricarda Funk z Německa. V závodě týmů si čeští závodníci dojeli pro čtyři zlaté a jednu bronzovou medaili. 

IMG 0586