vodácký areál Praha

Příprava na ME juniorů a do 23 let v Makedonii vrcholí!

Ve středu 25. června se tým do 23 let vydal na dlouhou cestu směr Balkánský poloostrov. S denním předstihem odcestoval také kompletní juniorský tým. Na trati, kde se v roce 2004 uskutečnil šampionát starého kontinentu seniorů, začíná již tento týden ve čtvrtek nedaleko hlavního města Makedonie druhý mládežnický vrchol sezony.

banner

Kromě deblové dvojky Kašpar – Šindler, kteří zvolili odpočinek před druhou půlkou sezony, odcestoval celý tým pod vedením Jirky Prskavce st. kompletní. Největší šanci na medaili má bezesporu úřadující seniorský mistr Evropy Jiří Prskavec ml, kterého trápí potíže se zády respektive s lopatkou, ale jak sám říká, jeho start by neměl být ohrožen. „I přes vynechání tří tréninků se mi na trati jezdí dobře a chci bojovat o medaili,“ říká Jířa Prskavec.

Dalšími želízky v ohni budou seniorský reprezentant Lukáš Rohan, který na makedonské trati jezdí v neskutečné pohodě, Karolína Galušková mistryně Evropy juniorů, dále pak Martin Říha, stříbrný medailistka z loňského MS do 23 let či Ondra Cvikl. Na pozici největších nadějí v kategorii C2 muži se posunula posádka Medřický- Macášek.

Mezi juniory se největší naděje vkládají do deblovky Matějka – Větrovský, kteří letos získali juniorský světový titul v Australském Penrithu a loňské mistryně světa Amálky Hilgertové. 

Trať na řece Vardar, která se nachází v krásném údolí zvaném Matka, mile překvapila všechny závodníky svou obtížností a zvláštním charakterem vody. Hlavně spodní část tratě je po rovné střední pasáži náročná a pravděpodobně bude rozhodovat o konečném výsledku. Jak řekl Ondra Cvikl:„Kámen není kokos a tady dole půjde vyhrát i prohrát závod.“