vodácký areál Praha

Hošková ovládla hodnocení SP, Přindiš skončil druhý!

Kateřina Hošková si při závěrečném závodě v neměckém Augsburgu dojela pro třetí místo a v celkovém součtu se stala vítězkou celkového hodnocení světového poháru pro rok 2014. V silné kategorii kajakářů se ve finále představil Vít Přindiš, který si pátým místem v sobotním závodě zajistil druhou pozici v celkovém pořadí. Ve finále se také představil Vítězslav Gebas, který si v dojel pro šesté místo.

KaterinaHoskovaCanoeSlalomWorldCupbP1i5tB5s3Xl

Cesta singlkanoistky Kateřiny Hoškové za vítězstvím byla značně zjednodušena neučástí vedoucí závodnice světového poháru Jess Foxové na finálovém závodě. Přesto Kateřina předvedla výborný výkon a koncentrovanou jízdou bez větších chyb si připsala již třetí medaili ve světovém poháru pro tento rok. Vítězství v posledním závodě si připsala britka Malory Franklin, druhé místo obsadila australanka Rosalyn Lawrence. 

V nejnabitější kategorii kajakářů se představili hned tři závodníci USK Praha v čele s mistrem světa a stříbrným olympijským medailistou Vavřincem Hradilkem, který se po zranění vrátit na světovou scénu. Jeho cesta závodem bohužel skončila již v semifinále, když inkasoval čtyři trestné vteřiny za dva doteky na brankách. Stejný osud potkal i dvojnásobného mistra Evropy Jiřího Prskavce. Do finále se propracoval Vít Přindiš, který postupoval devátým nejlepším časem. Finálová jízda byla poznaménána chybným rozhodnutím brankové rozhodčí, která Vítovi připsala trestný dotek a odsunula ho z medailové tetí pozice na konenčné páté míst. Tímto výsledkem si však Vítek zajistil celkově druhou pozici v hodnocení světového poháru pro rok 2014 za vítezným Sebastianem Schubertem, který ohládl i finálový závod na své domácí trati.

V kategorii singlkanoistů se znovu nejlépe dařilo Vítězslavu Gebasovi, který ve finále dojel pro skvělé šesté místo a v celkovém hodnocení světového poháru mu patří sedmá pozice. Těsně před branou finále na jedenáctém místě skončil Jan Mašek, který si tím připsal i nejlepší umístění v sérii světového poháru pro letošní rok.

V kategorii kajakářek se představili dvě zástupkyně pražského klubu. Veronika Vojtová, jejiž cesta však bohužel skončila již v semifnále a Kateřina Kudějová. Kateřina v semifinále však nepředvadla dobrý výkon a spolu s trestnými doteky se o finále připravila a finále světového poháru zakončila 23. místem.

Poslední zástupce ve finálovém závodě měl oddíl USK Praha v deblkanoistické posádce Koplík-Vrzáň, která i přes zdravotní potíže dokázala vybojovat postup do semifinále a mladých závodnících Větrovský-Matějka, jejichž cesta skončila již v kvalifikaci. Mnoho trestných doteků však posádku Koplík-Vrzáň nepustilo bojovat o lepši umístění ve finále.

Další významnou akcí, na kterou se připravují kromě reprezentantů i další závodníci USK Praha je mistrovství České republiky pod Lipenskou přehradou, které se uskuteční poslední sprnový víkend.