vodácký areál Praha

Startuje třetí ročník Měsíce náborů do sportovních klubů

Když nedáte dětem prostor, najdou si ho samy. To je základní motto projektu Měsíc náborů do sportovních klubů, který má dostat děti od počítače a otevřít jim dveře do sportovního světa plného pohybu a zábavy. Po celé září tak budou mít děti všech věkových kategorií šanci zajít do zapojených sportovních klubů a vyzkoušet si jakýkoliv sport. Měsíc náborů do sportovních klubů proběhne od 1. do 30. září a jeho součástí bude i festival sportu pro děti Sporťáček.

Zájem o tento projekt každým rokem narůstá. V loňském ročníku se do projektu Prahy sportovní zapojilo bezmála 150 pražských klubů a letos je cílem překonat hranici 200 klubů. Děti mají v průběhu září možnost zdarma navštěvovat sportovní kluby a zkoušet si jednotlivá sportovní odvětví. Je tak pouze na nich, který sport je nejvíce zaujme a kterému se budou chtít věnovat. S výběrem sportu jim pomáhá  i dětský sportovní festival Sporťáček, s nímž Praha sportovní úzce spolupracuje a který je na programu 6. září 2014.

„Přestože máme za sebou jen dva ročníky projektu, získal si mezi kluby velký respekt a pozitivní ohlasy jsme měli i od samotných dětí a rodičů,“ říká radní hlavního města Lukáš Manhart, do jehož gesce spadá rovněž sport. „Důkazem, že chceme sportování dětí podporovat koncepčně, je také zapojení Sporťáčku do celého projektu Měsíce náborů. Obě akce se navzájem výborně doplňují a jsou přínosné jak pro sportovní kluby, tak i pro děti a rodiče.“

Festival Sporťáček se uskuteční v areálu Hamr Braník, kde se všechny možné sporty představí tak, aby si na ně rodiče i jejich děti mohli „sáhnout“ a poznat trenéry, kterým děti svěří. Zároveň umožní získat cenné informace o všem, co ke sportování patří. Sporťáček nezapomněl pozvat ani fyzioterapeuty, sportovní lékaře a psychology. V rámci celého dne budou probíhat nejrůznější exhibiční vystoupení, rozhovory se sportovci, autogramiáda a další. „Děti nemusí mít ostych, že nebudou přijaty. Důležité je odnést si pozitivní pocit,“ láká Petr Bříza z pražské komise pro sport. Akce Sporťáček se stala natolik populární, že se letos rozšíří i do dalších měst, a to do Plzně a Ostravy.

Měsíc náborů do sportovních klubů má dětem pomoci začlenit se do nového kolektivu a naučit se aktivnímu životu plnému pohybu. Pomocnou ruku projekt podává také sportovním klubům, které trápí úbytek nových členů. Ty mají možnost se do projektu zapojit zcela zdarma po vyplnění jednoduchého formuláře, který je k dispozici zde: http://www.prahasportovni.cz/prihlaska-klubu-do-sportovnich-naboru.

Seznam všech zapojených klubů bude k dispozici na www.prahasportovni.cz. Více informací o Sporťáčkovi na www.sportacek.cz.