vodácký areál Praha

Tři medaile z týmových závodů na MS v USA!

Bohužel bez individuální medaile přiletěli čeští vodní slalomáři z amerického Deep Creeku. Nenavázali tak na loňský veleúspěšný rok, kdy světový šampionát pořádala pražská Troja. Nejblíže cennému kovu v individuální kategorii byla Kateřina Hošková, která v neolympijské kategorii singlkanoistek obsadila čtvrtou příčku.

G1784374

Žádný z tria českých kajakářů z oddílu USK Praha vodní slalom se neprobojoval do desetičlenného finále. Jiří Prskavec a Vavřinec Hradilek se nevyvarovali trestných doteků, Vít Přindiš si připsal spornou penalizaci za neprojetí jedné z protivodných branek. Chuť si však naši borci zpravili v týmovém závodě, kdy získali stříbrnou medaili za vítěznými Francouzi.

Cesta Jana Maška i Vítězslava Gebase také skončila před branami finále a stejně jako jejich kolegové v kategorii kajakářů přidali singlkanoisté světové stříbro v týmové soutěži. Medaile měla hořko-sladkou příchuť, protože naši závodníci téměř hodinu po dojezdu závodu figurovali na prvním místě. Až po dodatečném protestu byli odsunuti na druhé místo.

V kategorii kajakářek nás zastupovali Veronika Vojtová a Kateřina Kudějová. Obě se bohužel znovu nedostali do finálového závodu a museli tak pouze ze břehu podporovat jedinou českou účastnici finále a to velezkušenou Štěpánku Hilgertovou. V týmovém závodě kajakářky obsadili až šesté místo po řadě chyb.

“Bramborovou medaili“ si připsala singlkanoistka Kateřina Hošková. „Chtěla jsem být do 5. místa, medaile by byla o hodně lepší, ale bramborová se taky počítá. Zatím jsem ještě trošičku nespokojená, ale časem budu ráda i za 4. místo. Teď mě konečně čeká nějaký odpočinek, o přípravě jsem ještě nepřemýšlela a teď ani nechci přemýšlet o pádlovaní. Přišlo mi, že jsem jela docela dobře, ale čas tomu neodpovídal, tak se asi budu muset zeptat trenéra, jak to vypadalo ze břehu. Tlak jsem si nepřipouštěla, chtěla jsem zajet dobře kvůli sobě. Líbilo se mi to tady, výsledek byl o hodně lepší, než v Praze, tak jsem spokojená,“ řekla mistryně světa z roku 2011.

Titul konečně vybojovali v neolympijské kategorii české singlkanoistky Kateřina Hošková, Martina Satková a Monika Jančová, které tak vylepšily stříbro z minulého roku.Deblkanoisté Kašpar - Šindler, Karlovský - Jáně a Koplík - Vrzáň v hlídkách skončili třetí.