vodácký areál Praha

Další úspěchy tentokráte v Lipsku.

Jířa Prskavec vyhrál v německém Markkleebergu. Ukázalo se, že mu trať na níž se letos pojede mistrovství Evropy, sedí. Finálovou desítku uzavírali Vavřinec Hradilek a Vít Přindiš. Na stupně vítězů se dostal také Martin Říha, který byl třetí mezi singlkanoisty.

 
20150326 Markklebeerg
 

 „Už od kvalifikace se mi závodilo dobře, všechny jízdy se mi povedly jet na úrovni nejlepších časů,“ řekl v tiskové zprávě svazu Prskavec. V semifinále měl nejrychlejší čas, ale s dvěma doteky branek skončil devátý.

Před finále začalo foukat, ale podle Prskavcových slov byl vítr snesitelný. „Měl jsem hroznou chuť závodit, těšil jsem se na to a chtěl jsem riskovat. Byla to jízda na hraně, ale nakonec jsem to ukočíroval až dolů a povedlo se mi vyhrát s luxusním náskokem,“ radoval se po výhře skoro o tři sekundy.

„Výsledek pro mně znamená hodně, protože se přesně na této trati pojede mistrovství Evropy a navíc jsem tu vyhrál moje první mistrovství Evropy juniorů,“ vzpomínal úřadující evropský šampion, který má jako jediný jisté místo v českém reprezentačním týmu pro další rok.

„Navíc je to krásné potvrzení formy před nadcházejícím mistrovstvím světa do 23 let v Brazílii, kam za týden odlétám. Úroveň závodu byla hodně vysoko a navíc porazit Němce na jejich domácí trati se mi nepodaří každý den,“ dodal Prskavec, za nímž se seřadili tři domácí slalomáři.