vodácký areál Praha

Startuje mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v Brazílii!

Již zítra startuje v brazilském Foz do Iquacu mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let. I oddíl USK Praha vodní slalom má na této akci své závodníky, kteří zároveň tvoří největší naděje na zisk medaile pro český tým. Největšími hvězdami výpravy jsou bezesporu dvojnásobný mistr Evropy kajakář Jiří Prskavec, který se netají ambicemi na vítězství a dále juniorští mistři světa z loňského roku deblkanoisté Větrovský – Matějka.

11156182 10205581413447857 1557450558371908494 n

Šancí na zisk cenného kovu však v české výpravě máme mnohem více. Po boku kajakáře Prskavce se bude snažit bojovat o medaili i jeho tréninkový partner Ondřej Cvikl. Singlkanoisty reprezentuje stříbrný muž z MS do 23 let z Liptovského Mikuláše Martin Říha a také talentovaný Lukáš Rohan, který se v loňském roce probojoval do seniorského týmu. Vedoucím celého reprezentačního týmu do 23 let je trenér Jiří Prskavec starší a po boku má dalšího trenéra našeho oddílu Pavla Kubričana.

V juniorské kategorii kromě Větrovského s Matějkou také juniorskou mistryni světa Amálii Hilgertovou, která se znovu bude snažit získat individuální medaili na takto významné akci. Nováčky na světovém šampionátu budou singlkanoista Matyáš Lhota a kajakářka/singlkanoistka Eva Říhová. Trenérem dlouhodobě pracujícím v juniorském týmu je Pavel Přindiš.

Výsledky sledujte zde: http://canoeliveresults.com/event/2015/foz-iguazu-junior-u23-world-championships.php

Všem našim závodníkům přejeme hodně štěstí do závodu!