vodácký areál Praha

Prskavec s Kudějovou získávají ocenění i po konci závodní sezóny!

Jiří Prskavec a Kateřina Kudějová sklízí plody úspěšné sezóny i po jejím skončení. Dvojnásobní mistři světa ve vodním slalomu z Londýna se umisťují na vrcholných pozicích všech sportovních anket. „Mám z těchto ocenění radost, ale vážím si hlavně úspěchů na vodě. To, co přijde potom, je jen taková třešnička na dortu,“ řekl mistr světa a Evropy do 23 let Jiří Prskavec, který po dvou evropských titulech mezi seniory v letech 2013 a 2014 přidal loni i ten ze světového šampionátu.

Jiri Prskavec vitez

Prskavec se poprvné v životě probojoval do elitná desítky sportovce roku České republiky, kde obsadil konečné desáté místo. Zvítězil v anketě kanoista roku a obhájil loňské vítězství v anketě kanoista roku na divoké vodě. Kromě těchto úspěchů byl zařazen mezi patnáct nejlepších sportovců roku prestižní sportovní organizací AIPS po boku takvých hvězd jako jsou Messi, Bolt či tenista Djokovič.

Snová sézona to bylo i pro jeho tréninkou parťačku Kateřinu Kudějovou. Ta brala 19. místo v antěte sportovec roku. Třetí místo obsadila při vyhlášení kanoisty roku a druhé v anketě kanoista roku na divoké vodě. Mimo úspěchy na vodě Kača dokázala dokončit bakalářská studia na vysoké škole ekonomické.