vodácký areál Praha

Vodní slalomáři uzavřeli boje o nominaci. Místo v týmu pro Přindiše, Hradilka i Hilgertovou

Deštivé a větrné počasí nepřálo ani nedělnímu 4. Českého poháru Skupiny ČEZ ve vodním slalomu (12. května 2019). Slalomáři tu dnes uzavřeli náročnou nominaci a v Pau nás bude reprezentovat silný tým včetně kajakářů Víta Přindiše a Vavřince Hradilka.

hradilek cil

 

Na nedělní trati, kterou spolu se šéftrenérem Jiřím Pulterou postavil Jaroslav Volf, předvedli kajakáři skvělé výkony a napínavý souboj o dvě reprezentační místa. Za opět suverénním Jiřím Prskavcem potvrdil formu Vít Přindiš a o nominaci skvěle zabojoval třetí Vavřinec Hradilek. Pro mistra světa 2017 Ondřeje Tunku tak i přes vynikající jízdu zůstalo „jen“ čtvrté místo, a to i v nominaci kvůli umístění ve vzájemném souboji s Hradilkem.

„Sice jsem to chtěl mít za sebou už včera a bylo to trochu dramatické, jsem rád, že jsem se dokázal poprat se stresem a vyšlo to úplně skvěle,“ těšil se Přindiš, který bude opět chtít atakovat přední pozice seriálu Světového poháru ICF. „Jsem moc rád i za Vávru,“ dodal. 

Hradilek v cíli neskrýval emoce a nadšení. Do reprezentace se podívá po dvojleté pauze, poprvé od roku 2016, kdy prohrál vzájemný souboj o OH v Riu s Prskavcem. „Jířa říkal, že kdo jezdí tady, může porážet kohokoliv. Je to tak. Jsme čtyři – pět kluků, kteří by si mančaft strašně zasloužili. Je to pro mě velká pocta, jezdit v takové konkurenci. Je hezké, když člověku ani nevadí, že ho předjedou další dva kluci a je spokojený se 3. Místem. Samozřejmě, že jsem to spočítané měl. Věděl jsem, že by to mohlo dobře dopadnout,“ řekl Vávra.hradilek cil

Tereza Fišerová opět potvrdila dominanci v kategorii C1 ženy, ale hned za ní se v neděli umístila Eva Říhová a Tereza Kneblová. V nominaci ale doplní Fišerovou Říhová s dnes čtvrtou Kateřinou Havlíčkovou.

Nejrychlejší ze singlířů byl v Troji Matyáš Lhota. Do reprezentace se ale podívá s Lukášem Rohanem dnes druhý Tomáš Rak, který tak bude v Pau obhajovat evropský bronz. Dalším reprezentantem pak nově v seniorské kategorii Vojtěch Heger. 
Amálie Hilgertová dnes díky vítězství doplnila v reprezentaci Veroniku Vojtovou, kde se i přes sedmé místo dnes probojovala i olympionička Kateřina Kudějová.

Reprezentace se už tento týden přesouvá na soustředění v dějišti letošního ME ve francouzském Pau, kde se bude bojovat o medaile od 30. května. Český pohár Skupiny ČEZ bude pokračovat 5. a 6. závodem 24. a 25. července na Lipně, kde se také pojede o republikové tituly.

hradilek cil

Informace k závodům, fotografie a výsledky budete moci sledovat na stránkách Českého svazu kanoistiky www.kanoe.cz a pro aktuální dění a informace sledujte Facebook Český vodní slalom a sjezd nebo instagram Czech Canoe.

3. a 4. Český pohár Skupiny ČEZ v Praze - Troji byl organizován za finančné podpory Hlavního města Prahy a Městské části Praha 7.

Fotogalerie: Martin Hladík

https://www.zonerama.com/Kanoe/Album/5297134 

Stav nominace: https://www.slalom-world.com/slalom-cesky-pohar/livenominace2019.php