vodácký areál Praha

Čeští kajakáři na čele s Jiřím Prskavcem obsadili pódium závodu ICF World Ranking Race v Praze – Troji

Druhý ročník mezinárodního závodu ve vodním slalomu ICF World Ranking Race 2019 v Praze –Troji (3. – 4. srpna 2019) přinesl napínavé souboje na divoké vodě. Čeští kajakáři kompletně obsadili stupně vítězů, kdy si pozice rozdělil Jiří Prskavec, Ondřej Tunka a Vít Přindiš. Domácí představení se povedlo i Tereze Fišerové na singlkanoe, která suverénně ovládla svojí kategorii.

WRR JH 325

Skvělá závodní atmosféra, plné tribuny a slunečné počasí odměnilo takřka 600 účastníků mezinárodního závodu ve vodním slalomu ICF World Ranking Race na umělé slalomové trati v Praze – Troji. Současné hvězdy vodního slalomu i legendy tohoto sportu se o víkendu utkaly o pódiová umístění i body v seriálu.

Čtyři kajakáři z České republiky bojovali o pódium ve finále v naší královské disciplíně, kde chtěl prvenství z loňského podniku obhájit Vít Přindiš. Ten s jedním šťouchem předvedl čas 94,12, což nakonec stačilo na skvělé třetí místo. Jízdu, jako jiné galaxie předvedl na domácí trati Jiří Prskavec. S čistou jízdou a časem 88,91 v neděli nenašel přemožitele. Za ním, jen o 1,81 vteřiny mistr světa z roku 2017 Ondřej Tunka. Další Čech, Ondřej Cvikl, pak na pátém místě.

„Mám za sebou další hezký závod v Troji. Nemůžu to brát jako svůj vrchol, protože jsme to všichni jeli z plného tréninku, ale atmosféra byla super. Nebylo to úplně jak tady na Světovém poháru, ale bylo hezky, lidi přišli a ty závody jsou v Troji vždy super zorganizované. Jízda bolela dost, hlavně kvalifikace, protože ještě v pátek jsme trénovali. Dnes to bylo už o hodně lepší,“ řekl vítěz Jiří Prskavec.

V kategorii C1 ženy měla Česká republika čtyřnásobné finálové zastoupení, ale svoji dominanci s náskokem 6,66 vteřiny ukázala mnohonásobná medailistka z mezinárodních akcí Tereza Fišerová. Svěřenkyně Lukáše Kubričana dosáhla jediná čas pod 110 vteřin - 109,13 s. Martina Satková a Kateřina Havlíčková si připsaly páté a šesté místo, Jana Matulková osmé.

„Ta jízda byla skvělá, čistá a po delší době jsem měla pocit, že jsem zajela to, co jsem chtěla. Jakoby jsem prolomila takovou smůlu na trati, alespoň v to doufám. Atmosféra byla super, ale byla jsem dost unavená, protože jdeme všichni z plného tréninku. Holt, svět se blíží,“ popsala Fišerová.

Stříbrná pozice patřila v C1 mužů Tomáši Rakovi za slovenským olympionikem Matějem Beňušem, na kterého ztratil 2,22 vteřiny.

Ze silné pětice kajakářek, kde nechyběla ani mistryně Evropy Amálie Hilgertová, se ve finále nejlépe vedlo třetí Barboře Valíkové. Vítězství v Troji pro francouzskou slalomářku Lafontovou, bronz pro Novozélanďanku Luuku Jonesovou.

Výsledkyhttps://siwidata.com/canoe123/live?SessionKey=sltroja.1575

Oficiální stránkahttp://vodackyareal.cz/wrr

Fotogalerie: Jan Homolka - https://www.zonerama.com/Kanoe/Album/5499820