vodácký areál Praha

Nominační závody do české reprezentace jsou za dveřmi!

Již za 5 dní se rozběhnou první dva nominační závody do reprezentačního týmu České republiky ve vodním slalomu.  Druhý květnový víkend bude v Pražské Troji patřit těm nejlepším českým vodním slalomářům, kteří budou bojovat o možnost reprezentovat ČR na největších mezinárodních závodech roku 2014. V týmu již máme dva zástupce, díky skvělým výsledkům z loňského roku, a to Vavřince Hradilka a Jiřího Prskavce ml. Neváhejte a přijďte se do Troje o víkendu podívat, zafandit nebo se jen projet na bruslích.

Nominační závody budou pokračovat o následujícím víkendu 17.-18. května na umělé slalomové dráze na Trnávce u obce Žeiv. Nominovaní závodníci budou moci bojovat o cenné kovy na červnovém mistrovství evropy ve Vídni a následně na sérii světových pohárů. Vrcholem mezinárodní sezóny je mistrovství světa ve Spojených Státech Amerických na počátku září. 

Boje to reprezentačního týmu jsou tvořeny čtyřmi závody ve dvou po sobě následujících víkendech. Umístění v jednotlivých závodech se boduje (1.-11,2.-9,3.-8, atd.) a konečné pořadí je tvořeno součtem výsledků ze tří nejlepších umístění. V případě bodové rovnosti rozhodují další kritéria jako jsou poměr vítězství, percentuelní odstup od vítěze a jiné. Do týmu se v každé kategorii dostanou tři nejlepší závodníci.

Přijďte podpořit své oblíbené závodníky a sledujte nás na FB: https://www.facebook.com/USKPrahaVodniSlalom

10265595 238187913053718 1871723809709095624 o