vodácký areál Praha

Prskavec, Hradilek a Přindiš budou odhajovat medaile na ME ve Vídni!

Již dnes začína slavnostvním zahájením mistrovství Evropy ve Vídni. Na nové umělé slalomové dráze budou závodníci USK Praha objhajovat dvě zlaté madaile z loňského mistrovtsví, které hostil polský Krakov. Havní pozornost bude zaměřena na Jiřího Prskavce, který získal jak individuální titul, tak spolu s Vavřincem Hradilkem a Vítem Přindišem zlato v závodě družstev. Stejné složení se představí i pro letošní závod.

10411291 10204187913885051 781874423555678383 n Fotor

V kategorii singlkanoistů máme také plné zastoupení domácích lodí. Vítěz české nominace Jan Mašek se bude chtít po roční pauze znovu pořádně ukázat na mezinárodní scéně. Vítězslav Gebas se loni probojoval do finále a letos bude chtít výsledek znovu vylepšit. Pro mladého Lukáše Rohana to bude první velký seniorský závod.

Mezi ženami bude na medaili útočit Kateřina Kudějová a její tréninková kolegyně Veronika Vojtová. Třetí do party je k nim zkušená Štěpánka Hilgertová. 

Mezi deblkanoisty máme jediné zastoupení a to jsou Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň. Čtvrtá loď mistrovství Světa 2010 bude chtít znovu ukázat své kvaliti mezi světovou konkurencí po dvou letech, kdy v týmu chyběli.

Mistryně světa z roku 2011 na singkanoii Kateřina Hošková se bude chtít poprat o nejvyšší příčky a napravit tak nevydařený závod z loňského roku, kdy ji neprojetí poslední brány stálo účast ve finále. 

"Nálada je dobrá, jediným problémem je stav Vávry Hradilka, který přijel až včera, ale vypadá, že je v pohodě. Absolvoval první trénink a vypadalo to dobře. Musím to zaklepat, ale všichni jsou zdraví, všechno jinak klape,“řekl reprezentační kouč Jiří Pultera. Stříbrného olympijského medailistu a mistra světa z Troje Hradilka trápí od března vyhřezlá ploténka krčního obratle, problémy má kvůli tomu i s pravou rukou. Do dějiště ME odjel s dvoudenním zpožděním kvůli rehabilitaci a vyšetřením. „Zkusím to,“ řekl Hradilek.

Přihlášeno je 231 závodníků z 27 zemí a ve Vídni se podobný podnik ve vodním slalomu pojede vůbec poprvé v historii. „Aspoň jedna individuální medaile by mě potěšila,“ uvedl Pultera. Kvalifikace jsou na programu v pátek od 9:00, ve stejný čas začínají v sobotu semifinále kategorií kanoistek, kanoistů a kajakářů. Finále jednotlivců i hlídek začíná v 13:30. V neděli se jednou semifinále zbývajících kategorií opět od 9:00, finále ale začne už v pravé poledne. Závody živě přenáší Česká televize v sobotu 13:55 a v neděli 11:55.

Oficiální stránky závodu!

Online výsledky!