vodácký areál Praha

Na mistrovství republiky pod Lipenskou přehradou vybojovali závodníci USK Praha pět titulů mistrů republiky!

Celkem 24 medailí putuje do pražského oddílu po víkendovém mistrovství republiky, které se konalo na krásné přírodní trati pod Lipenskou přehradou. Individuální tituly mistrů republiky vybojovali Jan Busta, Vít Přindiš, Kateřina Hošková a Jiří Prskavec v kategorii do 23 let. V týmovém závodě další zlato přidalo trio reprezentantů Prskavec, Hradilek a Přindiš.

10655355 10204823505734104 7071388482592210144 o

Jednoznačně největší překvapení víkendových závodů se zrodilo v kategorii singlkanoistů, kde mistrovský závod ovládl Jan Busta, před reprezentantem Janem Maškem a Stanislavem Ježkem. V kategorii do 23 let si pro stříbrnou medaili dopádloval Martin Říha a bronz ve stejné kategorii přidal Lukáš Rohan. Další dva cenné kovy přidali singlkanoisté v týmových závodech, když vybojovali druhé a třetí místa.

Kateřina Kudějová a Veronika Vojtová v mistrovském závodě získaly stříbrnou respektive bronzovou medaili. Bronzová závodnice z olympijských her mládeže Amálie Hilgertová získala stříbrnou medaili v kategorii do 23 let. Stříbrnou a bronzovou medaili přidaly kajakářky USK Praha v týmovém závodě.

Jiras-Poler zužitkovali zkušenosti ze znalosti tratě a získali bronzovou medaili v mistrovském závodě. Pro stejný kov si dojela také dvojice Větrovský-Matějka. Znovu dva cenné kovy stříbrného a bronzového lesku přidali deblkanoisté v týmovém závodě.

V nejnabitější kategorii kajakářů získal titul Vít Přindiš, před svým týmových kolegou Jiřím Prskavcem. Pro čtvrté místo si dojel Vavřinec Hradilek, který se znovu aktivně zapojil do závodění a připravuje se s Přindišem a Prskavcem na nadcházející MS v USA. Jiří Prskavec získal také titul v kategorii do 23 let a pro stříbro si ve stejné kategorii dojel Ondřej Cvikl.  Trio Prskavec, Hradilek a Přindiš obhájila loňský titul v týmovém závodě.

V nejmladší kategorii singlkanoistek zvítězila vítězka celkového hodnocení světového poháru Kateřina Hošková a třetím místem ji doplnila mladá Eva Říhová, která získala stříbrnou medaili v kategorii do 23 let.

Závody pod Lipenskou přehradou zakončili seriál závodů českého poháru ve vodním slalomu a v celkovém hodnocení se kajakář Přindiš, singlkanoista Mašek a singlkanoistka Hošková probojovali na první místa.

Nadcházející akcí a zároveň vrcholem sezóny je mistrovství světa, které od 18. do 21. září bude hostit americký Deep Creek. Na tomto závodě nás bude reprezentovat děvet lodí z oddílu USK Praha.