vodácký areál Praha

Nominační závody do reprezentace jsou u konce!

Dva uplnynulé víkendy se rozhodovalo o složení národního týmu vodních slalomářů, kteří letos budou reprezentovat Českou republiku na vrcholných akcích. Jedná se o blížící se mistrovství Evropy v německém Markkleebergu, pět závodů světového poháru startující v Praze 19.-21. června a vrchol v podobě mistrovstí světa v Londýně na olympijské trati. Oddíl USK praha bude v reprezentaci zastupovat 6 lodí.

 MG 0654

 

Mezi kajakáři měl jistotu reprezentačního dresu mistr Evropy Jiří Prskavec, které ho po úspěšné nominaci doplní mistr světa Vavřinec Hradilek. V týmu naopak bude chybět loňský reprezentant Vít Přindiš. 

V kategorii kajakářek se do reprezentace probojovala stálice Kateřina Kudějová. Bohužel Veronika Vojtová, která si vloni odbyla svoji premieru v týmu je letos pouze na pozici první náhradnice.

Mezi singlkanoisti se po velice těsném a napínavém souboji o třetí místo s Janem Maškem a Vítězslavem Gebasem dostal po roční pauze Stanislav Ježek. Mašek bude plnit roli prvního náhradníka. 

Mezi singlkanoistkami a deblkanoisty je situace stená jako v loňské sezóně. Zastupovat nás bude mistryně světa Kateřina Hošková a posádka Koplík-Vrzáň.

Hodně štěstí všem reprezentantům!