vodácký areál Praha

Kateřina Kudějová získala bronzovou medaili na ME v Markkleebergu!

Poslední květnový víkend se v Německém Markkleebergu bojovalo o tituly mistrů Evropy. Česká reprezentace ve vodním slalomu na místní trati pod vedením Jiřího Pultery vylovila čtyři medaile. O nejcennější bronzovou individuální medaili se v poslední den závodu postarala kajakářka Kateřina Kudějová, která i přes nepříjemné zdravotní potíže dokázala na velice obtížné trati vybojovat svoji první velkou seniorskou medaili. 

11112449 10153767666626729 4983981369371416473 o

Ve finále se také představili singlkanoisté Stanislav Ježek, který obsadil desáté místo. O lepší umístění přišel Standa až na posledních dvou brankách, které se mu staly osudné. Kajakář Jiří Prskavec útočil na zlatý hatrick, ale bohužel jeden dotek a bezchybný výkon současného mistra světa Borise Neuveu z Francie stačil pro Jirku na šesté místo.

Vavřinec Hradilek stejně jako Stanislav Ježek přišel o možnost bojovat o lepší umístění a finálovou účast na posledních dvou povodných brankách. Singkanoistka kateřina Hošková zakončila závod na jedenáctém místě. Naši reprezentanti přidali další tři cenné kovy na české konto v týmových závodech. O stříbro se postaralo trio singlkanoistů Ježek, Rak, Jáně, stejně jako jejich kolegyně Jančová, Hošková a Fišerová v sobotním závodě. V neděli se o poslední stříbrnou medaili postarala hlídka deblkanoistů Koplík-Vrzáň, Karlovský-Jáně a Kašpar-Šindler.