vodácký areál Praha

Trenér Prskavec byl oceněn mezi nejlepšími trenéry roku 2015

Do nejlepší trojice trenérů roku 2015 se probojoval trenér USK Praha vodní slalom Jiří Prskavec. Anketu, kterou vyhlašuje Unie profesionálních trenérů Českého olympijského výboru se tak dostal trenér dojnásobných mistrů světa Jiřího Prskavce ml. a Kateřiny Kudějové. Světová šampionka Kateřina Kudějová na slavnostním galavečeru představila svého trenéra – objevitele.

1442915307 P201509220351701

Nejlepší trenéry roku 2015 volilo 99 členů UPT, kteří zařadili Jiřího Prskavce staršího na třetí místo za kouče fotbalové reprezentace Pavla Vrbu a vítězného šéftrenéra biatlonistů Ondřeje Rybář, který anketu ovládl podruhé v řadě. Kouč světových šampionů ve vodním slalomu Kateřiny Kudějové a Jiřího Prskavce mladšího na večeru chyběl, neboť je na soustředění ve Spojených arabských emirátech, a tak ho syn jako reportér vyzpovídal v předtočeném rozhovoru.

Kajakářka Kateřina Kudějová se za týmem na soustředění teprve vydá, a tak mohla představit Václava Martina, svého trenéra – objevitele. „Bez něj a mého taťky bych se nikdy nedostala tam, kde jsem dnes,“ řekla Kudějová.